In de buurt

In de buurt

Mas La Tuilerie is gelegen in de Gard, aan de rand van de ‘Les Cévennes’, een veelzijdige bestemming in Zuid-Frankrijk. Een streek met veel natuur, een ruig landschap van groen beboste hellingen, ruige riviertjes en rotsachtige dalen. Een streek ook van uitersten, met ‘s winters kans op sneeuw en ‘s zomers veel zon en warmte. De Cevennen is een streek waar de mens zich nog lang door het ritme van de natuur heeft laten leiden, wat je bijvoorbeeld goed kunt zien in de jaarlijkse trek van de schaapskuddes.

De ruige, uitgestrekte groen beboste heuvels en afgelegen dalen vormen een prachtig wandellandschap. In de Cevennen zijn veel wandelroutes, en je kunt natuurlijk ook zelf je eigen route samenstellen. De streek herbergt eveneens een groot aantal leuke dorpjes en stadjes! Ontdek bijvoorbeeld Saint-Martial in het zuiden van de streek, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Veel dorpjes liggen tegen een helling aan, of kijken uit over de omgeving. Qua steden mag Anduze, op slechts 10 kilometer van de Mas La Tuilerie, niet ontbreken op je lijstje. Een ideale plek om onder de zon te genieten van een lekker drankje of een typisch streekgerecht.

De Mas is eveneens goed gelegen om aangrenzende streken en steden te verkennen. Zo ligt Nîmes, gelegen in het mooie natuurgebied van Carrigue, binnen handbereik, evenals het historische en sfeervolle stadje Uzès. Het kosmopolitische Montpellier lig op een dik uur rijden evenals de meest nabijgelegen strandlocaties aan de Middellandse zee. Het historische Avignon is bereikbaar in 1 uur en een kwartier.

CULTUUR
✔︎ Stedentrips Montpellier, Avignon, Uzès, Nimes
✔︎ Pont du Gard
✔︎ Haribomuseum
✔︎ Zijdenrupsenmuseum
✔︎ Historische stoomtrein Anduze – St Jean du Gard
✔︎ Wijndomeinen

ACTIEF
✔︎ Mountainbiken
✔︎ Wandelen
✔︎ Hiking
✔︎ Klimbossen
✔︎ Rotsklimmen
✔︎ Middellandse zee ong. 1uur

NATUUR
✔︎ Nationaal park Cevennen
✔︎ Diverse grotten in de nabijheid van Anduze
✔︎ Cirque de Navacelles
✔︎ Klimbossen
✔︎ Camargue
✔︎ Middellandse zee ong. 1uur